Celulele umane au câmpuri electrice la fel de puternice ca fulgerul

 

119938676_o

Utilizând noi nanoparticule sensibile la tensiune, cercetătorii au descoperit că câmpurile electrice necunoscute din interiorul celulelor sunt la fel de puternice sau mai puternice decât cele produse în trăsnet. Anterior, a fost posibilă numai măsurarea câmpurilor electrice prin membranele celulare, nu în masa principală de celule, astfel încât oamenii de știință nici măcar nu știau că celulele aveau un câmp electric intern.
Această descoperire este o întorsătură surprinzătoare pentru cercetătorii de celule. Oamenii de știință nu știu ce cauzează aceste câmpuri incredibil de puternice sau de ce sunt acolo. Dar acum, prin utilizarea de nanotool noi, cum ar fi coloranți sensibili la tensiune, pot începe să le măsoare cel puțin. Cercetătorii consideră că pot învăța despre stările de boală, cum ar fi cancerul, studiind aceste câmpuri electrice mici, dar puternice.
Cercetătorii de la Universitatea din Michigan, condusi de profesorul de chimie Raoul Kopelman, încapsulă coloranți sensibili la tensiune în sfere de polimer cu diametrul de 30 nanometri. Prin testarea acestor nanoparticule in fluidul intern al celulelor canceroase de creier, Kopelman a gasit campuri electrice la fel de puternice ca si 15 milioane de volti pe metru, de pana la cinci ori mai puternice decat campul gasit intr-o bataie. Cu toate acestea, această descoperire merge dincolo de a fi incredibil de interesantă; descoperirea ar putea schimba modul in care cercetatorii vad boala.

„Ei au dezvoltat un instrument care vă permite să observati modificările celulare la un nivel foarte local“, a declarat Piotr Grodzinski, director al Aliantei Nationale pentru Nanotehnologie in revista Cancer în tehnologie. Grodzinski consideră că numeroasele evoluții în cercetarea în domeniul cancerului, de exemplu, au fost “reactive” în ultimii ani și nu proactivi. În ciuda progreselor în tratamentele pentru cancer, modul în care cancerul și alte boli progresează la nivel celular nu este încă bine înțeles. Cu o mai buna intelegere, cercetatorii ar putea imbunatati diagnosticul . “Aceasta dezvoltare reprezinta o incercare de a incepe utilizarea unor instrumente nanometrice pentru a intelege cum se dezvolta boala”, a spus Grodzinski.
Kopelman a dezvoltat coloranți sensibili la tensiune care nu sunt hidrofobi și pot funcționa oriunde în celulă, mai degrabă decât în ​​membrane. Deoarece este posibil să se plaseze coloranții încapsulați într-o celulă cu un grad mai mare de control, Kopelman le compară cu voltmetrele. “Voltmetrele Nano nu deranjează mediul [celular] și puteți controla unde le-ați pus”, spune el.
Existența câmpurilor electrice puternice în membranele celulare este acceptată ca un fapt fundamental al biologiei celulare. Cu toate acestea, faptul că celulele au câmpuri electrice interne este o revelație cu totul nouă. Anterior, oamenii de știință nu știau existența câmpurilor interne de energie celulară și sunt doar la începutul înțelegerii fenomenului. Kopelman a prezentat rezultatele sale în cadrul reuniunii anuale a Societății Americane de Biologie celulară în această lună. “Nu a existat nici un scepticism privind măsurile”, spune Kopelman. “Dar nu avem nici o interpretare.”
Daniel Chu de la Universitatea din Washington din Seattle este de acord că lucrarea lui Kopelman oferă o dovadă a conceptului că celulele au câmpuri electrice interne. “Va fi important, dar nimeni nu a mai văzut-o încă”, spune Chu.

Sursa/  http://rustyjames.canalblog.com/archives/2018/05/01/36366193.html

About discretia

anonim e bine,caci in ochii providentei nimeni nu e anonim
This entry was posted in Non classé. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.