Cadillac dezvolta o masina care poate functiona timp de 100 de ani fara combustibil

116020140_o

Producatorul american Cadillac dezvolta un prototip futurist de masina capabil sa conduca mai mult de 100 de ani fara combustibil. În spatele acestui concept, în colaborare cu Laser Power Systems, se ascunde, de fapt, un motor toriu, care nu funcționează pe combustibil și al cărui consum este extrem de scăzut. Chiar mai economic decât mașina electrică în sine, această mașină rulează pe toriu, un mineral negru care este unul dintre cele mai dense din lume.
Prin urmare, această sursă de energie ar putea fi puternic democratizată în următoarele concepte auto, deci este economică și disponibilă în cantități. Doar 8 grame sunt necesare pentru a rula modelul Cadillac pentru un secol! O idee inovatoare care deschide calea către noi surse de energie. Într-un moment în care petrolul devine din ce în ce mai rar pe zi, Cadillac a găsit o sursă nouă de combustibil care ar putea oferi performanțe excelente în viitor. Cu toate acestea, exploatarea toriului de către reactoarele nucleare cu săruri topite pare a fi astăzi cea mai promițătoare cale; este studiat în mai multe țări, cum ar fi Franța, Statele Unite, China13, India și Japonia.

Cu excepția Franței, toate aceste țări au decis recent să facă eforturi industriale semnificative în această direcție. În Franța, scenariile promițătoare teoretice au fost studiate intens de către CNRS încă de la începutul anilor 2000. În special, Laboratorul de Fizică și Cosmologie Subatomică din Grenoble (LPSC) 14 a dezvoltat conceptul de reactor de sare topită “nemodorat “Spune MSFR (pentru reactorul rapid de sare topită, un tip de reactor cu reacție rapidă), care pare să ofere caracteristici de funcționare foarte favorabile care să îndeplinească toate criteriile reactoarelor de a patra generație (a se vedea International Forum Generation IV):

Utilizarea optimă a toriului ca material fertil abundent pentru reproducere – date fiind rezervele disponibile, resursele de energie disponibile ar fi de cel puțin 500 de ori mai mari decât cele disponibile din reactoarele actuale de a doua generație (PWR, canadianul CANDU uraniu natural, rusă RBMK, …).

La nivelul actual al producției de energie nucleară, rezervele potențiale sunt de zeci de mii de ani.

Ciclul combustibilului creează plutoniu mic și actinide minore și, prin urmare, generează deșeuri radioactive mult mai ușor de gestionat; unele grupuri de promovare a tehnologiei15 numesc chiar această cale “energie nucleară verde”, deoarece ar putea contribui în mod semnificativ la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră fără dezavantajele reactoarelor nucleare actuale.

O siguranță intrinsecă ridicată de funcționare, datorită unor coeficienți foarte negativi de vid și feedback termic, care împiedică reacția de la curse singură, în ciuda absenței unui moderator;

circuitul primar al reactorului de sare topită funcționează la presiunea atmosferică ambiantă și utilizează numai substanțe chimice stabile; riscul de contaminare radioactivă sau de incendiu în caz de scurgere este, prin urmare, foarte scăzut;

utilizarea combustibililor nucleari lichizi face posibilă tratarea chimică in situ a materialului fisionabil; ar evita astfel să se descarce inima și să se efectueze o reprocesare externă, corolar fiind necesitatea transportului materialelor radioactive;

About discretia

anonim e bine,caci in ochii providentei nimeni nu e anonim
This entry was posted in Non classé. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.