Gasirea sinelui

 

Găsirea sinelui adevărat și profund va necesita recurs la introspecție, acest lucru se poate face prin meditație, dar este important să înconjoară viața de zi cu zi cu o anumită “igienă”.

Iată un rezumat.

Pentru inceput

9869d4b461965e0ba49d4a82965ae7c9

S-ar putea să te simți inconfortabil cu tine, să te îndoiești de felul tău, să te simți rău despre tine, să nu te iubești, să vrei altceva, să te simți înșelat, să vrei să te schimbi, , simt trădat de viață (sănătate, familie, prieteni), fără pozitivism, defeatist … Nu ai energia bună care face ca noi să zâmbim în mod constant și că în fiecare dimineață este o plăcere să ne ridicăm.

Pentru a schimba toate acestea și uite brusc … dar uite ce? fericire, desigur! Ei bine, știți că aceasta este căutarea omului încă din cele mai vechi timpuri și că multe eseuri au fost scrise despre el. Așadar, nu voi trece o analiză a fiecăruia dintre ele sau nu voi dezvălui “metoda mea” în sensul “am făcut-o”, ci ar lega ceea ce este comun cu majoritatea a fost scris și, mai presus de toate, tindeți spre diferite domenii ale cunoașterii, astfel încât să puteți trece la ceea ce rezonează în voi.

Dezvoltarea personală de ajutor a fiecărui propus aici nu este de a te face mai bogat, mai puternic, mai curajos, mai frumos și mai inteligent, dar pur și simplu pentru a te face fericit în ceea ce ești în mijlocul a ceea ce te inconjoara; pentru a vă face să descoperiți ceea ce faceți și pentru a vă ajuta să vă administrați mai bine viața fără a trebui să vă luptați sau să o îndurați. Deci, vei transpira o frumusețe, o putere, o inteligență nu la suprafață, dar mult mai impresionantă de când vine din adâncul tău.

Nu se poate schimba un om, dacă nu-i dau tehnicile de a transforma mintea este o chestiune subtilă, acesta poate fi modificat printr-o deschidere, alta decât cea în care suntem limitate în societatea noastră. Atunci când mintea este diferită, lumea este diferită pentru că o reținem prin mintea noastră. Problema este că din copilărie nu sa făcut nimic pentru a ne educa în acest fel. Noi forma copil, adolescent și adult pe care el ar trebui să aibă (medii culturale, de formare profesională și design hardware), dar niciodată în curriculum-ul nostru învățăm să ne cunoaștem de a acționa în conformitate cu cine suntem Suntem într-adevăr și nu conform cu ceea ce vrem să fim. Cu toate acestea, mijloacele pentru aceasta au fost cunoscute de mult timp, însă în lumea noastră occidentală aceasta nu este o prioritate a priori. Este clar nivelul de sinucideri înregistra, depresie, dependenta de antidepresive in timp ce ne-am scălda se arata intr-o companie de top, civilizat și modern …

Abordarea cunoașterii de sine este localizată pe diferite nivele: aici, în legătura directă roșie cu subiectul.

 • Sinceritate
 • Meditație
 • Egoul
 • Abandonarea

 • Noțiunea de moment prezent

 • Gândirea pozitivă

 • Îngrijirea corpului

 • Cunoștințele

Aceste 8 noțiuni trebuie să lucreze împreună zilnic și nu vă vor duce mai mult de 45 de minute pe zi răspândite pe parcursul întregii zile, aici voi ignora orice idealuri religioase pentru a respecta pe toți.

Ceea ce vă garantez este că, după trei luni, veți vedea deja mai clar și vă veți simți mult mai bine. Evident, menținerea și dezvoltarea tuturor acestor lucruri nu are nici o limită în timp, dar beneficiile pe care le veți întâlni pot doar să vă însetă să vă cunoașteți în continuare sinele interior și să fiți în armonie.

Am clasificat în mod voluntar aceste noțiuni într-o anumită ordine și le voi explica aici:

Sinceritate

tatouage-symbole-chinoisSimbol chinezesc de sinceritate

 

Fiind cinstit la prima vedere știi ce înseamnă asta și ai o conștiință de onestitate. Desigur, furtul, bârfa, minciunile și altele trebuie interzise și, în general, ne angajăm să facem acest lucru. Dar onestitatea este foarte subtilă, pentru că întotdeauna avem o idee despre ea că emană de la noi față de ceilalți sau față de ceilalți față de noi înșine … Înainte de a ne gândi sincer sau de a vrea să fie cu este important, în primul rând, să știm cum să fim spre sine.

 

Fii sincer cu tine însuți.

Căutând cu adevărat să fie pentru sine că înțelegem complexitatea acestei noțiuni. Mai întâi înainte de a vă dori să vă schimbați și să vă aflați cel mai important lucru este să știți dacă vreți să … Fiți cinstit cu asta!

Nu problemele mele îmi permit să existe pentru mine și pentru ceilalți?

Nu pot găsi o plăcere să nu fiu bun?

Dacă nu mai sunt rău sau nu sincron cu mine, înseamnă că voi fi bine, dar voi fi eu în continuare?

Mă merit?

Etc etc … Prin urmare, este necesar ca voința voastră să se schimbe în corelare cu sine, lucrând asupra punctelor care ne împiedică să avem o voință perfectă.

Prin urmare, onestitatea funcționează și este chiar baza legitimității, a voinței sale de a dori să se schimbe. Este nevoie să ștergeți motivele false care interzic ideea de a gândi că se poate schimba (lipsa de încredere în sine – pesimism etc.).

 

Meditatia

meditation-51

Meditația este instrumentul pentru auto-cunoaștere, în sensul că acesta va permite de a pune pur și simplu mintea ta să se odihnească ideile și, astfel, face mai perceptiv.

 

Trebuie să înțelegem că, de vreme ce avem un corp, acesta este gestionat de creierul nostru, dar asta nu se oprește acolo … eh nu! creierul nostru se încadrează în două elemente și este ceva ce trebuie luat în considerare. Există mintea și conștiința. Conștiința este că pentru toți vor permite tuturor să judece și în mod normal control într-adevăr, dar pentru că trece prin minte că, el are istoria noastră, dorințele noastre, ideile noastre, temerile noastre etc. În general, suntem mereu în mintea noastră și foarte puțin atenți. Adică ne bouillonnons idei făcându-ne să acționăm și, uneori, constiinta vine un pic de genul asta: „acest lucru nu este ceea ce fac, eu nu merg în direcția cea bună! »Și minte a răspuns“ da, știu, dar nu am de ales, oricum nu contează, și apoi mă simt ca ea, chiar dacă știu că nu e bine pentru mine “.

Mai mult decât atât, mintea față de această particularitate trebuie să se adreseze ideilor, mai ales negative, deoarece este direct legată de ego. Așa că ne petrecem timpul într-un potop de idei, gânduri noi de tăiere în cele din urmă lumea și realitatea momentului prezent, ceea ce ne arata sensul nostru din moment ce totul a fost atribuit de minte o „valoare“ venind nu din conștiința noastră, ci din mintea noastră sugestivă.

Exemplu.

Vedem un om la marginea drumului, noaptea, făcând semne:

Ne îndreptăm imediat conștiința spre a ne spune că acest om are nevoie de noi, dar imediat mintea va interveni prin instituirea fricii de factorii care sunt omul necunoscut și noaptea pentru bază și brusc vom fi ispitiți pentru a continua călătoria noastră … Atunci conștiința noastră ne va spune că ar fi trebuit să fie necesar să ne ajutăm, dar mintea se întoarce la acuzație, găsind scuze care nu sunt validate, ci fructele imaginației sau ideilor primite.

Calmind mințile noastre și știind cum să ne gândim, de fapt, ne va da mai mult spațiu pentru conștiința noastră (de aici termenul de mindfulness) și această conștiință nu numai că ne va avertiza că putem ajuta acest om, dar și să simțim prin el o mare analiză dacă da sau nu există pericol la fel de mult ca atunci când în partea de jos a noastră se spune “e bine pentru mine” unde “acest lucru nu este bun”.

Meditația face posibilă, prin controlul minții noastre, să ne elibereze și să evităm prejudecățile sau să ne ocupăm de lucruri. Principiul său este descris de această imagine:

Meditația funcționează ca și cum ați putea să vă odihniți un pahar de apă murdară, astfel încât fără a agita apa care ne împiedică să vedem prin sticlă prin impuritățile ei, acestea sunt depuse în partea de jos într-o minciună și apă devine clar care ne permite să vedem. Aici paharul de apă noroios este spiritul nostru, apa pură este conștiința noastră, pământul imaginea multor idei ale minții noastre.

În trei luni de meditație timp de douăzeci de minute pe zi, veți ajunge la rezultate surprinzătoare:

Mai multă precizie în acțiunile dvs. zilnice.

Calm interior

relaxare

Idei clare

Bunăstarea …

Mai mult decât atât, fără minte de mintea voastră, veți vedea lucruri care vă înconjoară diferit, surprinzându-vă să spuneți “este nebun! N-am observat niciodată că … Veți beneficia mult mai bine din mediul înconjurător, vă veți simți mult mai puțin obosit și din cauza restului minții.

 

Egoul

y1p0hjsuckw-7v_xiu7eaeoolbrkcaiks6hylj_nm7fndvxwqgcqm-vga

Una dintre marile iluzii ale ego-ului este că mereu ne pierdem ceva să fim fericiți. Indiferent de ceea ce dobândim, nu va fi niciodată mulțumit. Un anumit sentiment de incompletență ne împinge să ne dorim mereu mai mult. Aceasta face parte dintr-o idee foarte inteligentă a eului: încearcă să ne facă să ne simțim incompleți pentru a ne controla. Nu se intenționează ca materialul, sentimentul nostru de a fi, existența, să fie distorsionat fie prin căutarea “laudei”, fie prin atribuirea de cuvinte luate negativ într-o capacitate personală. Este esențial în noi încă, esențial să fim, să diluăm acest ego, să facem fără restul.

Nu mai trebuie să suferi ego-ul, nu mai trebuie să reacționezi prin faptul că permite să fii într-adevăr Sine.

Se diluează atunci când cineva stăpânește cunoașterea cum să o recunoască, să o vadă sub multitudinea de forme.

Pentru că studiul cărții “momentul prezent” al lui Eckhart Tolle oferă cheile bune.

Abandonarea

deepbreathei5

„Abandonarea“ a devenit sinonim cu „Calmul“ sau „Fii Zen“. Totuși, abandonarea, nu este doar relaxant. Această abordare flexibilă a vieții nevoie de curaj pentru predare, nu de a experimenta goliciune – ceea ce noi toți fiorii – ci să se destăinuie. Este experiența unei noi prezențe.

Noi trebuie să accepte să piardă totul: atitudinea noastră de umilință permite ca evenimentul să fie îndeplinite în noi, nu în afara noastră. „Renuntand“ înseamnă „să facă“ fără grijă de reprezentările noastre, proiecții, dorințe sau prejudecăți să accepte ceea ce este și ne încredințează în mod liber pentru cei care ne întâlnim.

Închirierea este:

 • Înțelegeți că nimic nu este permanent sau solid și că totul se schimbă în mod constant.
 • Acceptați procesul natural și inevitabil al schimbării.
 • Acceptați tot ceea ce apare, fără a respinge negativ și nu prea atașat de pozitiv.

 • Luați în fiecare zi cum vine, fără a încerca prea mult pentru a adapta lucrurile la propriile dorințe.

 • Luați în considerare fiecare dificultate și orice inamic ca cel mai bun prieten al nostru care ne ajută să progresăm și să creștem.

 • Faceți un pas înapoi de la tot ce se întâmplă.

 • Stai calm, relaxat și echilibrați, indiferent de circumstanțe, plăcute, neplăcute sau neutre.

 • Folosește umorul pentru a juca o situație.

 • Înțelegeți că lucrurile sunt importante pentru ei

 • Nu regreta trecutul, dar trăiesc și să crească pentru viitor prin consumul de acest lucru.

 • Nu fiți pasivi, ci aflați mai degrabă de la consecințele unui eveniment.

 • Trăiește în prezent

 • Nu vă concentrați pe rezultatul eforturilor noastre.

 • Încercați să faceți tot ce vă stă în putință fără a dori să controlați totul, înțelegând că rezultatul final nu este în mâinile noastre.

 • Nu tăiați legăturile, ci înțelegeți că nu trebuie să controlați alții.

 • Nu fiți indiferenți, ci pur și simplu recunoașteți că nu putem acționa în locul cuiva.

 • Nu îngrijiți de tot ceea ce se întâmplă, ci permiteți altora să-și gestioneze propriul destin.

 • Nu-i alta mama, ci permiteti-i sa se confrunte cu realitatea.

 • Nu participați, ci încurajați.

 • Nu critica sau nu doriți să schimbați alții, ci să încercați să înțelegeți propriile lor defecte.

 • Nu judecati, dar dati altora dreptul de a fi.

 • Pune-te în pantofii celeilalte persoane încercând să-i înțelegi motivele.

 • Dă-ți cele mai bune din tine și lasă-te să devii.

 • Te temi mai puțin și iubi mai mult.

 • A îndrăzni să spun iubire.

 •  

  Noțiunea de moment prezent

  dyn006_original_550_471_jpeg_2516396_0690baee5e275b15818568b9497c54b7

  Vorbim foarte mult despre aceasta și pentru a încerca să fie simplu ar fi necesar să înțelegem că petrecem o mare parte din viața noastră gândindu-ne la trecut sau inventând un viitor. Atât de mult încât, pe parcursul unei vieți, timpul petrecut în mod conștient să fie prezent la ceea ce ne înconjoară, fără a fi în altă parte sau de a reveni la alte subiecte în contact cu ceea ce oferim unul sau mai multe dintre cele 5 simțuri ale noastre și, mental din momentul prezent; doar o mică parte a prezenței absolute în ceea ce este. Toate celelalte sunt doar cinematografia minții noastre. În cazul în care este deranjat, vom perturba viața prin care trecem prin judecățile noastre, dându-ne mintea noastră și mai multă greutate, care se bazează pe experiența trecută. Este cercul infernal.

  Trecutul nu mai este.

  Viitorul nu este.

  Numai prezentul este.

  Trecutul nu mai este: înseamnă că ceea ce a trecut este trecut, nu are rost să-l repetăm ​​cu “dacă aș fi știut … / înainte de a fi mai bine … / dacă sunt așa, din cauza a ceea ce sa întâmplat înainte etc …

  Nu este că trecutul este inutil! merită experiența și istoria, memoria. Nu trebuie să subminezi moralul și, dacă da, trebuie să știi cum să-l tănești, pentru că nimic mai simplu obișnuind să te întorci la ceea ce există în acest moment. Dacă acest moment înapoi aduce înapoi în trecut, atunci trebuie să ne detașăm de ea concentrându-ne pe un detaliu (dacă vizita unei case vă amintește de amintiri dureroase și sunteți forțat să rămâneți acolo pentru o vreme, nu petreceți acest timp rău amintiri, dar concentrați-vă asupra grădinii și a florilor sale, de exemplu, sau a altceva care evocă o interogare sau admirație, găsiți subiectul “scurgerilor” prezente)

  Viitorul este o proiecție, dar nu este, și nu va fi neapărat pentru că totul este qu’aléa și știm că nu putem trăi făcând planuri asupra cometei. Aceasta înseamnă, nimic nu va, dar mâine va fi mai bine / sunt trist, dar o zi voi fi fericit pentru că am acest lucru și că / dacă aș avea bani, ei bine … eu nu pot folosi nimic nu este doar o modalitate de a scăpa de problemă prin ridicarea falsă a moralului. Proiecția în viitor este utilă numai pentru a determina un scop, pentru a vă da un punct de referință, dar această noțiune nu este făcută pentru a-și trăi prezentul.

  Condiții de viață în acest moment este să fie conștienți pe deplin de ceea ce se întâmplă acum în percepe într-adevăr, și văzând ceea ce noi nu vedem fiind în altă parte, în timp dintr-o dată … Deci, pentru a încerca experiență, o realitate apare în fiecare secundă diferită, care este mult mai bună decât a petrece ore să ne gândim la ideile negre.

  Puterea momentului prezent al lui Eckhart Tolle este o carte foarte explicativă pe acest principiu, o recomand foarte mult.

  • Gândirea pozitivă

   

  pensee-positive

  Gândirea pozitivă este o tehnică care îi ajută pe toți să se simtă mai bine, mai mult în armonie cu viața.
  Adoptarea și menținerea acestei atitudini pe o bază zilnică face posibilă relaționarea problemelor, pentru a acorda mai puțină importanță acestor chinuri de tot felul, care adesea ascund esența. Este cultivarea gândirii pozitive că cineva învață să se cunoască mai bine, să profite de orice ocazie, la fel de uimitoare cum este, care ne este oferită prin existență.

  Există oameni care văd în mod natural “partea bună a lucrurilor” sau “paharul pe jumătate plin”, care reușesc mereu să găsească o soluție, care beneficiază de fiecare eșec și care se așteaptă la lucruri bune … .Bref acești oameni au întotdeauna moral ceea ce se întâmplă. Ei cultivă, indiferent dacă sunt sau nu conștienți de aceasta, gândire pozitivă.

  Trimisii spun despre acești oameni că au mai mult noroc, o existență mai simplă, condiții de viață mai favorabile … Ei nu își atribuie fericirea nu unei atitudini personale, ci a unor circumstanțe exterioare. Și totuși nu este nimic mai rău …

  Ce mai au ei decât alții? Optimism. Persoana pozitivă crede că “pot” în timp ce persoana negativă crede că “nu pot”. Aceasta este diferența. Se datorează unor cuvinte nefericite … care au o putere incalculabilă.

  “Totul este bine, totul este bine, totul este cât se poate de bun”. Voltaire, Candide.

  De ce este atât de important să fii optimist? Iată 5 motive bune pentru a converti la gândirea pozitivă:

  GÂNDIREA POZITIVA PENTRU ELIBERATUL DIN STRES
  Un lucru este sigur: optimistul nu este o persoană stresată. Stresul este o reacție la evenimentele care vă compun viața și nu invers. Nu sunt evenimentele care vă provoacă stresul, ci modul de a le apuca. A fi subliniat înseamnă a nu fi în stare să scapi de anumite gânduri și să te deconectezi. Este vorba de cogitație, de repetiție, de rumânare … de a “putrezi” viața cu gânduri negative toxice. De asemenea, nu este în măsură să controleze emoțiile cuiva.

  Adoptați o atitudine pozitivă, este de a aborda evenimentele cu încredere, securitate, seninătate, nu trebuie să vă mai fie frică, nu să fiți mai anxios.

  GÂNDIREA POZITIVA PENTRU A PROFITA DE VIATA
  Pentru a te bucura pe deplin de viață, trebuie să fii pozitiv. Cum să fii fericit dacă gândurile tale sunt concentrate pe frică, stres, anxietate … Cum poți realiza dacă anticipi probleme? Cum te simți bine dacă trăiești obstacole precum eșecuri personale?

  A fi pozitiv este să fii încrezător în sine și în viitor. Este să trăiești momentul prezent și să savurezi mica fericire care constituie viața de zi cu zi. Din punctul meu de vedere, gândirea pozitivă este cheia unei vieți fericite și satisfăcătoare.

  GÂNDIREA POZITIVĂ DE A FI ÎN SĂNĂTATE BUNĂ
  Studiile arată că optimistii sunt mai sănătoși, deoarece sunt mai puțin stresați. Este ușor de înțeles când înțelegeți că 80% dintre boli sunt direct sau indirect legate de stres. Oboseala, iritabilitatea, durerile de cap, insomnia, tensiunea, arsurile la stomac, răcelile frecvente, pierderea libidoului, depresia … sunt cele mai frecvente simptome ale stresului.

  Pentru a fi în formă și, prin urmare, sănătos, trebuie să aveți energie. Și inamicul numărul unu al energiei este stresul … Stresul este pur și simplu boala din secolul al XXI-lea. În timp ce gândurile negative care provoacă stresul iau energia vitală, gândurile pozitive o extind.

  GÂNDIRE POZITIVĂ PENTRU A ATRAGE SUCCESUL
  Nu prin cultivarea îndoielii, a fricii, a părții negative și a lucrurilor disperate pe care le veți depăși dificultățile, vă veți atinge obiectivele și veți străluci cu succes. Nu există nici o îndoială că este nevoie de un mare optimism pentru a depăși obstacolele, pentru a depăși limitele și a persevera la succes. Dacă renunți la cea mai mică supărare, va fi greu …

  GÂNDIREA POZITIVĂ PENTRU A FI ÎN SĂNĂTATE BUNĂ
  Studiile arată că optimistii sunt mai sănătoși, deoarece sunt mai puțin stresați. Este ușor de înțeles când înțelegeți că 80% dintre boli sunt direct sau indirect legate de stres. Oboseala, iritabilitatea, durerile de cap, insomnia, tensiunea, arsurile la stomac, răcelile frecvente, pierderea libidoului, depresia … sunt cele mai frecvente simptome ale stresului.

  Pentru a fi în formă și, prin urmare, sănătos, trebuie să aveți energie. Și inamicul numărul unu al energiei este stresul … Stresul este pur și simplu boala din secolul al XXI-lea. În timp ce gândurile negative care provoacă stresul iau energia vitală, gândurile pozitive o extind.

  GÂNDIRE POZITIVĂ PENTRU A ATRAGE SUCCESUL
  Nu prin cultivarea îndoielii, a fricii, a părții negative și a lucrurilor disperate pe care le veți depăși dificultățile, vă veți atinge obiectivele și veți străluci cu succes. Nu există nici o îndoială că este nevoie de un mare optimism pentru a depăși obstacolele, pentru a depăși limitele și a persevera la succes. Dacă renunți la cea mai mică supărare, va fi greu …

  S-ar putea să nu fiți conștienți de ea încă, dar cel mai mare aliat al vostru nu este în afară, ci în interiorul vostru. E mintea ta. Luând controlul asupra gândurilor, vă preiați controlul asupra vieții voastre.

  “Suntem ceea ce credem noi. Tot ceea ce suntem este rezultatul gândurilor noastre. Cu gândurile noastre, noi creăm lumea noastră”. Buddha.

  Oricine se gândește la eșec, frica, tristețea în viața sa … atrage evenimente care vor genera mai mult eșec, frica, tristete … contrast .żn să se gândească de succes, succes … va crea succesul și realizarea . Este matematic. Este legea atracției: ne atragem la noi ceea ce credem cel mai mult.

  GÂNDIREA POZITIVĂ PENTRU A FACE RELAȚII STABILE
  Cine nu visează să aibă o personalitate “magnetică”? pentru a vă mulțumi pe toată lumea? A avea suficientă carisma pentru a influența pe cei din jurul tău? Nu este o “minge de nerv” incapabilă să-și controleze emoțiile, încât să poți construi relații stabile și durabile.

  Trebuie să îi inspirăm pe ceilalți să se înconjoare, trebuie să-i facem să vrea să fie în compania ta. Și acest lucru este prin adoptarea unei atitudini fundamental optimist și încrezător vă puteți atinge … pentru a te atrage mașina altor oameni ca un magnet, pentru că produce o impresie puternică de voioșie, stabilitate, încredere … .A ultimul lucru , optimismul este contagios. Cu cât ești mai pozitiv, cu atât este mai probabil ca anturajul tău să devină … nu-i minunat?

  În cele din urmă, aș dori să spun acest lucru: fiecare dintre noi are o putere pozitivă care trebuie doar utilizată. Acest potențial este în fiecare dintre noi de la nașterea noastră. Nu există persoane mai norocoase decât altele sau mai bine dotate cu acest punct de vedere. Totul depinde de conștientizarea acestui potențial și de ceea ce dorim să facem …

  Sursa: Blogul Esprit-Positif.com

  Îngrijirea corpului

  4.1.1

  “O minte sănătoasă într-un corp sănătos”

  Să vă îngrijiți corpul este în primul rând să-l hrăniți, printr-o dietă echilibrată și naturală. Este, de asemenea, întreținerea prin exerciții, precum și cunoașterea relaxării și relaxării.

  Dieta:

  Mâncați în calitate:

  Este vorba de a consuma produse care au un gust în primul rând, dar și care provin din sectoare favorabile sănătății noastre (sectorul ecologic, sectorul agriculturii motivate, …), care sunt naturale, adică puțin sau nu prelucrate de industria alimentară, care sunt fără aditivi sintetici, bogați în vitamine, minerale, fibre …

  Mâncați cantități rezonabile (cantitate pentru adulți) pe masă, unele criterii de referință:

  Cel mai bine este să eviți produsele numite “morți” (carne / pește) pentru a mânca doar “în viață” pentru a nu stoca produsele subliniate prin sacrificare. Acest lucru permite dezvoltarea unei conștiințe mai pure.

  Dar, altfel,

  Pentru carne: servirea a 150 g (nu mai mult de 2 – 3 x pe săptămână de carne roșie) sau

  Pentru pești: 200 g porție (cel puțin 3x pe săptămână de pește uleios)

  Amidon sau pulsuri complete sau semi-complete (aproximativ 3 linguri de alimente pe bază de amidon pe masă)

  400 g de plante pe zi sau 5 porții de fructe și legume

  Pentru grăsimi: 2 linguri de ulei de rapiță pe zi

  Alimentația sănătoasă nu este în contradicție cu o dietă de plăcere. Dimpotrivă, este căutarea unui gust mai bun, căutarea pentru ceea ce ne face fericiți, căutarea de calitate. Se redau să mănânci lucruri cu un gust adevărat, să găsești gustul uitat de fructe și legume, dulciuri de casă dulci, de exemplu.

  Există o grămadă de informații disponibile astăzi despre conflictul care este alimente sănătoase și nutritive, și este uneori dificil de fapt separat de ficțiune. Practic, poate fi ușor să urmezi o dietă sănătoasă, făcând unele ajustări minore ale dieta curentă.

  Majoritatea oamenilor nu își dau seama de influența incredibilă pe care o dietă sănătoasă o poate avea asupra calității vieții noastre. Diferența dintre o alimentație bună și o alimentație proastă poate însemna diferența dintre sănătatea bună și sănătatea precară. Majoritatea oamenilor nu ar alege sănătate proastă, dar exact asta fac după o dietă proastă.

  Împreună cu activitatea fizică regulată, o dietă sănătoasă este cel mai important factor care determină greutatea dumneavoastră. În cazul în care o persoană este supraponderal, șansele de dezvoltare, inclusiv hipertensiunea arteriala, nivel ridicat de colesterol, boli de inima, diabet si alte probleme de sănătate crește brusc.

  Primul pas la o dieta sanatoasa este de a include alimente din toate grupele de alimente, inclusiv legume, fructe, cereale integrale si proteine ​​slabe in dieta ta.

  Este bine stabilit că o dietă care conține fructe și legume poate reduce riscul de boli de inimă.

  Nu este greu să urmezi o dietă sănătoasă. Câteva schimbări simple în dieta dvs. vă pot oferi o sănătate mai bună, o viață mai lungă și mai multă energie.

  Menține corpul

  Beneficiile activității fizice

  Dacă doriți să începeți sau să reluați activitatea fizică și sport, faceți timp pentru a discuta cu medicul dumneavoastră. El vă va sfătui activitatea de exercițiu adaptée.Une ar trebui să fie însoțită de o dietă sănătoasă, echilibrată și variată, astfel încât efectele sale sunt satisfăcătoare și pentru a fi eficiente. Obiceiurile bune sunt luate de la o vârstă fragedă. Un copil mic sau un adolescent activ va fi mai probabil să devină un adult activ. Activitatea fizica reduce riscul de a dezvolta anumite boli, cum ar fi bolile cardiovasculare, cancer, diabet de tip 2, hipertensiune arteriala, etc. De asemenea, ajută la creșterea colesterolului HDL sau a “colesterolului bun”. Practicarea activității fizice îmbunătățește fitness-ul și vă menține în formă. De asemenea, vă ajută să vă relaxați și să îmbunătățiți calitatea somnului.

  Yoga, Qi Gong, Tai Chi, mersul pe jos și altele ….

  Sportul linistit: activitatea de respirație, de întreținere a articulațiilor, stretching, flexibilitate, relaxare, Posturologie.
  Vă veți concentra asupra corpului, a reacțiilor sale și a funcționării acestuia. Astfel, îmbunătățirea abilităților fizice și cunoașterea imaginii corpului, veți simți o bunăstarea fizică de zi cu zi benefică !!

  Gym’marche: Lucrul respirator și construirea musculaturii.
  Vei practica o plimbare, adaptat ritm, supravegheat de un crainic sportiv. Dacă timpul nu permite acest lucru, practicați o activitate de interior, pentru a îmbunătăți capacitatea generală a organismului.

  Mersul activ: lucrul funcției respiratorii.

  Veți exercita sub control și pe teren plat o plimbare plină de viață, aproape de respirație. După un chestionar de sănătate și acordul medicului, ai suivrer un program special, construit pentru tine, urmând etapele de DIFICULTĂȚI progresive – adaptate și măsurate prin teste în mod regulat, pentru a îmbunătăți și de a dezvolta fitness aerobic.
  Scopul este de a minimiza sentimentul de lipsă de aer pe care o poate avea în timp ce mersul pe jos, urcatul scarilor, urcand un deal …
  Tai Chi Chuan: artă marțială chineză care vizează bunăstarea globală.
  Vei exersa mișcări lente, fluide, crescând puterea si tonusul muscular – îmbunătățirea flexibilitatea, echilibrul și coordonarea, și în cele din urmă reducând stresul și tensiunea musculara. O adevărată sursă de bunăstare delicată …
  Zumba: De la sala de sport dansează și se distrează.
  Pentru cei care doresc să vă relaxați fizic și mental, sală de sport constă în pași de dans simplu și mișcarea de fitness pe muzica latino festive, pentru a consolida corpul său și de fitness aerobic fără prea mult efort și mod distractiv !
  Echilibrul corpului:
  Aceasta este o sală de sport proiectata de grupul Les Mills în 80 Această activitate se bazează pe stretching, relaxare, yoga, tai chi, qigong-ul și Pilates pentru a lua numai cele mai bune .
  Yoga:

  El amesteca diferite posturi, exercitii de respiratie si relaxare. Un cocktail benefic pentru corpul care isi recapata tonul si in cele din urma scapa de stres
  Qi gong:
  Este o disciplină străveche chineză, care este în primul rând o filozofie de viață, cum ar fi yoga, al cărui scop este de a imbunatati starea de sanatate a celui care practică canalizarea adecvată a energiilor noi de navigare (meridiane / Chakrele ).

  Relaxarea și relaxarea corpului
  Masajul:
  Masajul sau massoterapie este aplicarea unui set de tehnici manuale care vizează bunăstarea oamenilor prin executarea mișcărilor mâinilor pe diferite țesuturi vii. Această terapie funcționează, printre altele, pe piele, mușchi, tendoane și ligamente (aceste țesuturi sunt numite în mod obișnuit țesuturile moi) și vizează o sănătate bună (bunăstare fizică și mentală).

  Este necesar să vă puteți încredința corpul unei persoane care stăpânește o practică de masaj, astfel încât să ne relaxeze și să pună înapoi ceea ce se poate mișca. Nu trebuie să pierdem din vedere faptul că, prin noi înșine și prin stilul nostru de viață, favorizăm foarte mult flexibilitatea corpului nostru și netensionarea acestuia. Masajul se va face doar ocazional în scopul relaxării sau după o perioadă de efort sau oboseală.

  Reflexoterapie:
  Reflexologia este o disciplină medicală neconvențională, tip de masaj. Se bazează pe presupunerea că fiecare organ, glandă, parte a corpului sau funcție fiziologică corespunde unei zone sau unui punct pe mâini, picioare sau urechi. O atingere specifică aplicată pe aceste zone ar localiza astfel tensiunile și ar restabili echilibrul corpului. Pentru practicanții săi, reflexologia ar elibera puterile de auto-vindecare ale organismului și ar elibera diferite tulburări fără tratament medicamentos. Această tehnică manuală face parte dintr-o abordare “energetică” și globală a corpului și este similară cu shiatsu, acupunctura sau osteopatia.

  Reiki:
  Reiki (靈氣, 霊 氣 sau 霊 気 [ˌreɪki]) este o metodă de japoneza de ingrijire, bazate pe energie de vindecare prin punerea mâinilor.

  Potrivit practicanților săi, unul dintre scopurile lui Reiki este de a ușura suferința, de a aduce calmul mental, pacea interioară și bunăstarea generală. Ar trebui să se bazeze pe conceptul chinez taoism Ch’i și cea a Zen și arte japoneze ki, „energia universală de viață“ (echivalentul chineză și japoneză Ki ch’i și prana în practicieni indienneCertains filozofie Reiki se combină cu activarea cele 7 chakre, care este un concept dezvoltat tantrayanaet de yoga tradițională indiană. Acest sistem este cunoscut din India în Japonia, prin intermediul sistemului budist, care se bazează pe cinci centre subtile care corespund celor 5 elemente , și Shinto / Taoism, ca acupunctura, pe un sistem de 3 centre subtile.
  V-am oferit câteva exemple de exemple de activități fizice și de îngrijire a corpului, este de la sine înțeles că putem extinde cu ușurință lista. Cel mai important este să știm cum să legăm o activitate adecvată cu căutarea noastră de cunoaștere de sine și bunăstare.
  Cunoașterea.

  la-connaissance-de-son-adn-ne-pousse-pas-a-changer-de-mode-de-vie_23835_w250

  Iată un punct cheie și motivul creării acestui blog. Suntem cu toții cu propria lor inteligență ca să ne învețe, să descopere, să analizeze, să înțeleagă și să judece ceea ce ar trebui sau pas.La urmărirea permanentă de bine, trăiesc bine în partidul său personal a fost făcută de mulți filosofi, înțelepți și alte personaje. Fie că unul este un credincios sau nu, aceasta nu împiedică pe nimeni să găsească o victimă auto în curs de dezvoltare pentru a se evita căderea în capcana propriei sale minte, să-l echilibru, în cazul în care, în trecut, am fost Se spune că psihologia este, printre altele, pentru a vindeca mintea, căutarea propriului sine, această cale spre auto-trezire ne învață să nu fim victime ale minții … Nuanța este importantă două planuri de lucru nu se opun, dimpotrivă. În ceea ce privește religia, orice este, esența ei este dragostea, respectul, compasiunea. În felul acesta, este recomandabil să mergem într-o manieră corectă să-I mulțumim lui Dumnezeu în ziua ultimei judecăți sau să-L găsim pe Dumnezeu (sau sacru) în sine, ca și în budism. Veți găsi o mulțime de asemănări ca diferențe într-o multitudine de religii. Să credem este un lucru, să fim în armonie cu ceea ce credeți că este altul … Cred că fără a fi nevoie să fii credincios, poți să-ți pui întrebări și să știi cum să fii cel puțin atent la ceea ce există brusc, singur. Într-o justă ascultare, fără a fi prejudiciată, opiniile altora și rea-credință, vom constata că există ceva incredibil de magic pentru viață și care este suficient de sine pentru a fi într-o înțelegere și respect față de esența vieții.

  Un lucru este evident și totuși nu ne acordăm cu adevărat atenție … Noi toți venim din ceea ce eu numesc scânteia primară a vieții care prin dezvoltarea ei, înfruntând toate legile statistice, să poată face ceea ce este astăzi Acum, pentru a reuși, noi, în mijlocul unei mulțimi de lucruri animate de aceeași scânteie (copac, ființă umană, animale și multe altele). În acest mod și dacă medităm asupra ei înțelegem printre altele că suntem egali înaintea șanselor de a fi acolo, trăind printre cei vii. Respectul, compasiunea și dragostea vor fi evidente atunci când suntem pe deplin conștienți de acest fapt.

  De ce te crezi mai bine?

  De ce să respingi așa și așa?

  De ce suferă?

  Găsiți libertatea de a fi aceea de a înțelege că noi toți depind de factori fac ceea ce suntem fiind factori pentru cel mai complet independent de propria noastră voință. Astfel, se înțelege că fiecare în drumul său înapoi departe și, prin urmare, nu este numai persoana de la sine poate fi de vina sau lauda, ​​ci un set de cauze care nu au legătură.

  Una dintre cauzele sale negative este ignoranța, unul se teme de ceea ce nu știe și încercăm să obține o idee, care să justifice această teamă de cealaltă (ideea va fi neapărat falsă, dar va fi fundamentul unei reflecții nefericit …), mai degrabă decât recunosc că frica provine din lipsa de cunoștințe și de a depăși aceasta, este necesar să se meargă la descoperirea.

  Scopul acestui blog este pe scară largă pentru prepararea cafelei, care poate fi folosit pentru a sprijini o mai bună înțelegere a ceea ce ne înconjoară și ajunge să se cunoască, să vadă aproape toți oamenii pentru a afla de când introspecția este pe deplin hotărâtă și exercitată, ne va face neapărat să vedem lucrurile.

  Ultimul punct pe care vreau să-l subliniez este că trebuie să vrei și să știi cum să înveți, să înveți și să înțelegi; dar odată ce ne-am decis să facă această căutare interior, odată ce știm că practica ne va ajuta, este important să se renunțe la căutarea de cunoștințe în aceste practici și să se dedice că are propriile sale cercetări. În caz contrar, vom fi în cel mai bun caz o mare bibliotecă, dar nu am fi înțeles nimic despre noi înșine. Căutarea intimă se face simplu …. fără a afla ceea ce căutăm … fără a încerca să demonstreze că știm … .in doar practica …

  Sursa:

  https://lavoiedelasagesse.wordpress.com/category/trouver-son-moi/

  About discretia

  anonim e bine,caci in ochii providentei nimeni nu e anonim
  This entry was posted in Non classé. Bookmark the permalink.

  1 Response to Gasirea sinelui

  1. Pingback: Gasirea sinelui — Vidul – andone_liliana@yahoo.com

  Leave a Reply

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

  Facebook photo

  You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

  Connecting to %s

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.