Dispozitivul de absorbție a șocului pentru genunchi dă oamenilor imobilizați de artrită viața lor înapoi – fără a necesita intervenții chirurgicale de înlocuire articulară

-Implantul experimental este atașat chirurgical la oasele de deasupra genunchiului

-Funcționează ca suspensia într-o mașină și scoate două pietre de presiune a genunchiului

-Noul dispozitiv, numit Atlas, este deja folosit de cinci spitale NHS

Un “amortizor de șoc” pentru genunchi dă oamenilor care sunt imobilizați prin artrită viața lor înapoi – fără a fi nevoie de înlocuirea în comun. Implantul experimental, care este atașat chirurgical de oasele de deasupra și dedesubtul articulației genunchiului, funcționează ca suspensia într-o mașină și ia echivalentul a până la două pietre de presiune de pe genunchii care se luptă. Acest lucru ușurează durerea și sporește mobilitatea, iar producătorii speră că va contribui la creșterea numărului de persoane de vârstă mijlocie, dar sportive, ale căror stiluri de viață active le-au pus genunchii sub presiune, dar care doresc să evite trauma operațiilor majore. Atlas numit, dispozitivul este deja utilizat de cinci spitale NHS – Harrogate District Hospital, Spitalul Universitar Aintree, Spitalul General Rotherham, Spitalul Warrington și Glasgow Royal Infirmary. Costul tratamentului este de aproximativ 13.500 lire sterline.

Unul dintre primii pacienți care beneficiază de procedura de 40 de minute este Peter Bell, în vârstă de 64 de ani, care a terminat recent un maraton în munții din Colorado, la numai opt luni după operație. “Mi-a dat viața înapoi”, spune el. Mai mult de patru milioane de britanici au osteoartrita genunchiului, iar tratamentele variază de la analgezice și fizioterapie până la chirurgia de înlocuire a articulațiilor. Până la 60.000 pe an sunt supuse unei înlocuiri totale a genunchiului.


O diagrama (imaginea de mai sus) a dispozitivului care este setată pentru a ajuta pacienții la genunchi să revină pe drum

Dar aceasta este presiunea asupra articulațiilor artificiale încât, în decurs de zece ani, unul din zece pacienți, în special cei mai tineri și mai activi, are nevoie de încă unul nou. Medicii speră că alte remedii, cum ar fi amortizorul de șoc Atlas, vor ajuta mulți pacienți mai tineri să evite înlocuirea totală a articulațiilor. Într-un genunchi sănătos, sarcina este absorbită de cartilagiu, dar la pacienții cu osteoartrită, cea mai comună formă de artrită, cartilajul care liniile articulației piciorului se îndepărtează treptat, lăsând osul frecat de os, durere și probleme de mobilitate.


Spitalul Universitar Aintree (imaginea de mai sus) este unul dintre spitalele care utilizează deja dispozitivul

Implantul Atlas este o placă metalică care se atașează cu șuruburi chirurgicale la femur, chiar deasupra genunchiului. O altă placă este atașată la tibie sau la nivelul măduvei, direct sub ea. Între cele două plăci se află un “arc” fabricat dintr-un tub de rășină dură, compresibilă.

Operația se efectuează sub anestezie generală, iar implantul se introduce printr-o incizie de 3 cm pe exteriorul genunchiului. Pacienții sunt de obicei evacuați a doua zi și fac exerciții de întărire la domiciliu. Dl. Bell, din Portstewart, Irlanda de Nord, a suferit dureri artritice la genunchiul său drept acum opt ani, dar, după ce a avut deja intervenții chirurgicale de șold cu trei ani înainte, nu a vrut o altă operație importantă. A căutat pe internet pentru tratamente potențiale și a dat peste Atlas. “Am fost în cârje pentru nu mai mult de două zile, înapoi la locul de muncă după zece ani și am început să curg pe distanțe scurte după aproximativ patru luni”. Opt luni mai târziu a încheiat maratonul Pikes Peak – o cursă pe un munte de 14.000 de picioare în Colorado. “Pentru a putea să alerg și apoi să cobor pe munte, datorită acestui implant în genunchi, era incredibil. Nu puteam fi mai fericit “, a spus el.

Mike McNicholas, chirurg de ortopedie consultant la Spitalul Universitar Aintree, Liverpool, spune: “Este un dispozitiv foarte fantastic – și funcționează puțin ca suspensia într-o mașină, absorbând o parte din încărcătura pe genunchi atunci când se mișcă. “Am oameni care nu răspundeau la medicamente pentru durere, care trăiesc acum confortabil, inclusiv un pacient care face triatlonii Ironman. “De fapt, de multe ori trebuie să le spunem pacienților să încetinească.” Un studiu din 2017, efectuat la Clinical Medicine Insights, care a implicat 26 de voluntari cu genunchii falși, a constatat că la pacienții cu vârsta sub 25 de ani, dispozitivul Atlas a redus semnificativ durerea și a favorizat mobilitatea.

Sursa: https://www.dailymail.co.uk/health/article-6610645/Shock-absorber-device-knees-giving-people-immobilised-arthiritis-lives-back.html

About discretia

anonim e bine,caci in ochii providentei nimeni nu e anonim
This entry was posted in Non classé. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.