Experiențe și planuri criminale elaborate de Institutul Tavistock

Am văzut un om de afaceri echilibrat și încrezător că a intrat în laboratorul zâmbind încrezător . În termen de 20 de minute a fost afectat de ticuri și a fost pe punctul de o cadere nervoasa . El a atras în mod constant pe vârful urechii și si-a frecat mâinile . La un moment dat el a luat capul în mâini și șopti : Dumnezeu , oprește-te! Cu toate acestea, el a continuat să execute fiecare instrucțiune de experimentator , rămânând supus până la capăt. S. Milgram , 1963 ( concluzii următoarele experiențele de manipulare )

Subiectul conspirației globale și intrigi fascinează un public larg. Revelațiile făcute în special în ultimii ani au evidențiat faptul că există o conspirație gigantică și monstruoasă care intenționează să controleze întreaga planetă. Manipularea este una dintre cele mai puternice arme folosite de conspiratorii pentru a ascunde scopurile reale și pentru a controla opinia publică.

Mulți oameni se îndoiesc că ar putea exista o conspirație pe o astfel de scară largă. Unii cer dovezi, și constatarea existenței le este neagă sau le consideră nevalabile. Alții rămân indiferenți, spunând că au probleme mult mai importante de rezolvat pentru a supraviețui într-o societate competitivă. În mod paradoxal, vedem cum acești oameni reacționează în funcție de modul în care acestea au fost programate prin continuarea de a nega existența de programare. Bernard Levin dezvăluie în cartea sa “Timpul Perspective și Moral” cum aceste mecanisme au fost și sunt încă utilizate.

manipulare1

De ” profilare ” arma creier de război psihologic
În jargonul conspiratorilor, influența și tehnici de manipulare sunt denumite profilare. Odată ce înțelegem cum este ușor de realizat, la nivel individual sau de grup, la toate nivelurile, prin inducerea reflexelor conditionate, conspirația nu mai este un mister pentru nimeni.

Profilare este o tehnica dezvoltata in 1922 in Marea Britanie, pe Institutul Regal pentru Afaceri Internaționale Command (RIIA). La acea vreme, maiorul John Rawlings Reese fondat ca parte a Universității din Sussex cea mai mare instituție de “spălare a creierului” din lume – Institutul Tavistock pentru Relații Umane. Acest institut a devenit mai târziu nucleul psihologică birou de război al Marii Britanii. Rezultatele cercetării au dovedit Reese aplicabilitatea lor în care acestea au fost verificate 80.000 subiecți umani (prizonierii militari ai Armatei Britanice) supuse la mai multe tipuri de experimente.

Folosind metode de manipulare în masă conceput de Institutul Tavistock – John Rawlings Reese , populatia SUA a fost ușor convins să participe la al doilea război mondial . În urma acestui succes , sub conducerea Dr. Kurt Lewin , a fost fondat pe servicii strategice de birou – OSS ( Oficiul pentru Servicii Strategice ) , predecesorul CIA ( Central Intelligence Agency ) a considerat o ” necesitate ” la momentul acela .

În timpul războiului Kurt Lewin a devenit director al Oficiului de Bombardare Strategic Survey, care a planificat ca Royal Air Force se concentrează pe bombardarea cartierelor de clasă muncitoare în Germania , lăsând intacte ținte militare , cum ar fi fabricile de muniții . Aici trebuie menționat că fabricile de armament ale celor două tabere a fost dominată de bancherii internaționali , care n-au avut nici un interes în a vedea proprietatea lor distruse .

Ideea care a fost găsit la baza bombardamentului, până la saturație, cartiere lucrătorii civili era distrugea moralui muncitorilor germani. Lewin și echipa sa au stabilit un număr țintă, adică în cazul în care bombardamentele nocturne ale Royal Air Force a distrus 65% din casele muncitorilor germani, moralul populației civile s-ar prăbuși. Documentul actual a fost elaborat de Societatea de Asigurări Prudential. Pentru Royal Air Force a mareșalului Arthur Travers Harris, supranumit “Bombardier”, a făcut planuri Lewin, culminând cu teroarea bombardament de Dresda, în timpul căreia au fost uciși peste 125.000 de oameni, cea mai mare parte vechi, femei și copii. Adevărul despre raiduri de groază provocate de “Harris-Bombardier” pe civil german a rămas un secret bine păzit și a fost dezvăluit mulți ani după sfârșitul primului război mondial II-lea.

Mai târziu , după sfârșitul războiului , NATO a ordonat Universitatii Sussex sa gaseasca un al doilea centru de ” spălare a creierului ” , o instituție care a fost integrata în Ministerul de Război Psihologic al Marii Britanii . Scopul principal al centrului a fost orientarea cercetării , mai degrabă la aplicații civile și militare . Astfel, Unitatea de Cercetare Politica de Știință ( Lamelare ) a apărut , devenind cunoscut ca un institut de ” șocul viitor ” , titru atribuit asa zisei psihologiei concepute pentru a manipula grupuri de oameni prin expunerea la evenimente șocante și schimbări rapide de locație , menite să provoace panică , fugă și insecuritate în rândul populației . SPRU a fost primul de multe astfel de instituții cu sediul în Tavistock .

Prin aceste crize artificiale , urmate de administrarea lor , se are în vedere faptul că oamenii sunt imposibilitatea de a lua decizii drepte , pentru a-si decide destinul și, astfel să fie mai ușor de manevrat . În cazul SUA este deja o agenție guvernamentală de criză – Agenția Federală pentru Administrația de urgență ( Agenția Federală de Management de Urgență – FEMA ) . FEMA a jucat un rol important în manipularea opiniei publice în timpul crizei create de demolarea deliberată a World Trade Center Towers pe 11 septembrie de 2001 .

manipulare5

Crize artificiale și ” șocul viitorului”

Șocurile viitorului sunt descrise ca o serie de evenimente care au loc atât de repede încât creierul uman nu poate asimila toate situațiile în schimbare. Știința a demonstrat că există în mod clar limite delimitate privind numărul și natura modificărilor la care mintea umană poate rezista. Astfel, după șocurile insiruite, grupul devina incapabil sa aleaga intre variantele care i se par inprobabile. În urma confruntarii cu posibilități nesigure, populația este atât de confuza și demoralizata, care duce la acte de de violență absurdă, determinend aparitia criminalilor în serie, violatori și răpitori, generând sentimente de frică, angoasă și teroare. Ulterior, acest lucru duce la instalarea unei stări de apatie, inerție și indiferență la alte modificări. Un astfel de grup devine ușor de controlat și urmeza ordinele docil ,fără opoziție.

SPRU si Manualele Institutului Tavistock spun ca șocurile viitorului sunt definite ca ” tulburări fizice și mentale cauzate de sarcină excesivă asupra mecanismului de luare a deciziilor a mintii umane . ” Așa cum un circuit ultra solicitat cu siguranță va topi o siguranță , oamenii ” de siguranțe ” încep să se topească – un sindrom care stiinta medicala abia acum începe să înțeleagă , deși John Rawlings Reese a efectuat experimente în acest domeniu în anii ’20 ai secolului trecut .

Unul dintre subiectele studiate la SPRU este introducerea și răspândirea consumului de droguri . Deoarece grupul țintă este de tineri , acesta din urmă fiind mai dificil de controlat , cele mai eficiente a fost crearea ” miracolului Beatles ” , de fapt o invenție a Institutului Tavistock și parte a procesului de adaptare fragmentara deficitara dezvoltat de profesorul Willis Harmon . Acest proces constă în introducerea , unui corp conspirativ , care nu poate fi identificat , un element foarte distructiv și debilitant într-un grup mare a populației , care este proiectat pentru a schimba, în ciuda voinței sale.

Ceea ce a început cu The Beatles și pachete de medicamente ( LSD lisergic dietilamida acid ) distribuite ca mostre în timpul concertelor grupului a generat un torent de droguri care continuă , în prezent, să inunde lumea . Acest lucru ar n-fi fost posibil fără cooperarea mass-media , care a prezentat sub masca de idei noi și noi culturi, care sa se dezvoltat în lumea artei și muzicii . Publicitate absolut gratuita pentru LSD , deghizata în artă și cultură, așa cum cuvintele elaborate în contextul muzicii rock produs prin manipularea in aceleași laboratoare au fost doar stimuli , transmise subliminal pentru a favoriza consumul de droguri și de a fi cool.

hazard

Violul maselor prin publicitate și propagandă politică

O glumă veche spune că dacă cineva a întrebat câinele lui Pavlov , ce crede despre stăpânul său , ar fi răspuns . “I-am creat un reflex condiționat când luminile becului se aprind , imi aduce de mancare. ” Pavlov a demonstrat existența unui tip de reflexe condiționate , numite tardive , ceea ce ar putea determina apariția unui anumit comportament în absența stimulului original care a creat conditionarea , dar care a fost asociat cu alți stimuli . Extrapolând la experimentele umane efectuate de Pavlov la câini , studiul asupra stadiilor nevrotice arată că aceste stadii negative sunt adesea condiționate de dezechilibre care sunt depozitate în sistemul nervos ca urmare a altei solicitari la care subiectul este expus. Psihologia publicitatii se bazează pe acest principiu .

Prin publicitate se are în vedere să influențeze omul de rând – numit consumator , prin declanșarea reflexelor conditionate în sensul dat de persoana care realizează publicitatea , prin sugestie . Publicitate încearcă să creeze în cea la care se adresează nevoia de utilizare a anumitor scheme de reflexe conditionate ingenios ascunse . Sub masca unui informativ , publicitatea planuieste sa loveasca, in loc sa convingă, sa sugestionaze in loc sa explice. Apoi apare obsesia și pofta de a avea obiectul prezentat in publicitate , deși cel care este manipulat nu este conștient , și mai ales, dacă se dovedește că nu avea nevoie de obiectul în cauză .

Publicitate, cum ar fi propaganda politică, care să manipuleze masele speculate intens, prin faptul că nivelul intelectual al maselor populare este suficient de scăzut . Prin urmare , sunt utilizate două principii importante : de repetare  continuă a acelorași sloganuri , imagini de , de sunete ritmice, care  creează o stare de oboseala mentala , care este propice sumisiunii  la voia celui care a inițiat proiectul .Al doilea principiu constă în faptul că cei mai mulți oameni sunt înclinați să creadă lucrurile pe care le -ar dori să văda făcute, chiar dacă nimic nu are vreo motivație reală , din cauza planului  emotional . Astfel, ne aflăm în fața unei imposturi psihice adevărate , un adevărat viol psihic exercitat asupra individului și maselor de oameni . 

Atunci când un jurnalist scrie o secțiune politică, în cazul în care un om de stat a semnat un decret, atunci când un cetățean depune un buletin de vot în urna de vot, atunci când adversarii politici se luptă și ataca reciproc, toate aceste acte fără excepție, nu sunt altceva decât reflexe condiționate în grade diferite. Asta e ceea ce a spus Serghei Ceahotin: Ceea ce caracterizează într-adevăr epoca actuală este  scăderea influențeai reale a comunității în viața publică; oamenii devin instrumente mai docile în mâinile dictatorilor și chiar uzurpatorilor, care, folosind o parte a unei cunoștințe mai mult sau mai puțin intuitivă a legilor de Psihologie și în al doilea rând de a avea mijloacele tehnice formidabile ale statului modern , și fara nici un scrupul moral, asupra persoanelor care formeaza poporul, pe care le-am prezentat ca un adevărat viol psihic. Cu alte cuvinte, aceste persoane sunt agresate în mod constant la nivelul psihic. Este normal ca din când în când, ei sunt obligați să recurgă la demonstrații zgomotoase, în cazul în care se exploatează formele inerente și dezlănțuire a  maselor. Acest lucru – și Ceahotin vorbește în cartea sa Răpirea maselor de propaganda politică – se explică prin faptul că în cazul în care un reflex condiționat nu este reînnoit din când în când, își pierde eficacitatea ; atunci este necesar ca evenimente externe (de unde și “șocul viitorului” au fost create) determina reapariția sentimentul de frică, emoție sau chiar dezorientare pentru lanțul cu care aceste sclavii psihice au fost atașate anterior, se strange si mai mult.

O alta premisa pe care se bazează anumite tehnici de manipulare este că doar unii oameni au capacitatea de a înțelege și respecta ceea ce se întâmplă , spre deosebire de majoritatea care formează opinii doar superficiale și tranzitorii ; Este la fel cu toate problemele societății . Rezultatul și iraționalitatea este predominantă în conștiința publică .

Manipulatorii au profitat de această constatare pentru a submina și distrage atenția oamenilor din percepția reală a situației . Cu cat mai multe probleme ale societății industriale moderne devin tot mai complexe , cu atat este mai ușor să se introducă diversiuni din ce în ce mai mari  , ajungând astfel la situații absurde ,ca opiniile absolut nefondate ale maselor , create de manipulatori iscusiti , dovedeste realități științifice .

manipulare3

Controlul  social   mass-media

Pavlov acorda o importanță extraordinară  cuvântului ca un stimul în formarea reflexelor condiționate. Efectul de propagandă este realizat cu succes evident folosind mass-media. Prin știri de la televiziune, ziare, reviste pentru femei (foarte eficient în prezentarea dramatică de lucruri), etc., introduceți ideile dorite în case și mințile oamenilor. Iar când vine vorba de promovarea la ceva care publicul nu a fost complet convins să accepte, cineva scrie un articol, abordand subiectul din toate punctele de vedere și dându-i o semnificație specială. Procesul se repetă până cand rezistență publică este depășită pe toate fronturile. Un jurnalist trebuie să fie în primul rând un muzician de suflete, el trebuie să fie familiarizat cu instrumentul cu care joacă – impulsurile tastaturii și instinctele omului, profunzimile lor și sublimarea lor. Acesta trebuie să fie capabil de a provoca în mod deliberat masele de reflexe condiționate, inhiba reciproc și inhibitii, pentru a crea noi inhibitii, pentru a declanșa noi acțiuni. Pentru a atinge aceste obiective, el foloseste presa. Pentru o informare mai mult sau mai puțin tendențioasa vom crea o stare emotionala anume,  atinge coardele emotionale care evoca reflexele condiționate pe care jurnalistul le planificare conditionata într-o anumită direcție pentru a ajunge la scopul său.

O altă metodă de manipulare este de a organiza live  talk-showri  în care un grup de experți de promovare a produsului și / sau ideeii , sub pretextul discuțiilor . Apoi ne-am recruta participanți pro și contra , în discutarea punctului și contrapunctul, și exprima sprijinul sau opoziția . Când totul se termină fără a ajunge la o concluzie ( pentru că nu a fost acesta scopul ) , subiectul a fost tipărit  și promovat în mintea telespectatorilor . Această practică , inedita  până in anii 60  , a devenit acum o metodă standard . 

Sondajele de fapt, au rolul de a forma opinii 

In afară de mass-media , un alt domeniu important de intersecție între experiențele de programare mentală și ceea ce tine de ordine publică este cea a sondajelor de opinie . Campanii de sondaj a  opiniei publice  au , de fapt , ca scop de a forma și manipula  opinia publica în modul în care se potriveste conspiratorilor . O mare parte din ceea ce am citit în ziar sau vom vedea la TV a fost validat în primul rând de campaniile de cercetare  opinie publică . Această procedură se numește formarea opiniei publice . Este perla olimpicii , deoarece , cu mii de noi specialiști în științe sociale , care sunt disponibile pentru ei și controlul tuturor mass-media și în special agențiile de știri , ei pot crea opinia publica noua, cu privire la orice subiect , care se va raspandi apoi la nivel mondial în mai puțin de două săptămâni . 

Ideea simpla situată la baza acestei metode de condiționare socială este de a învăța cât de mult publicul sa fie receptiv la directivele politice trimise de Comitetul 300 (Comitetul de 300 este ierarhiei de putere  care transcende toate guvernele și persoane fizice, oricat de puternice sau increzatori s-ar considera. Acesta depaseste finanțele, a sectorului de apărare și partidele politice de toate culorile și direcțiile. Nu există nici o entitate pe care Comitetul 300 sa nu o poata urmări și gestiona, inclusiv religiile organizate ale lumii. Oamenii sunt numiți grupuri de populație țintă și sondajele de opinie măsoară de fapt puterea de resistenta  la ceea ce este prezentat la TV -. care reflectă noua direcție transmise din cele mai înalte niveluri ale guvernului invizibil Conform rezultatelor obținute de aceste barometre de opinie,  iau anumite măsuri, corectarea prin metode de programare adecvate si de manipulare a devierilor  grupurilor  țintă catre direcția dorită. Oamenii trăiesc cu impresia că sunt bine informați, dar ei nu-și dau seama că avizul  lor a fost de fapt creat  în instituțiile de cercetare de grupuri cara sa le gandeasca (deci care gandesc  în locul lor). Ei nu sunt liberi să formeze opiniile, iar cei care îndrăznesc să facă acest lucru sunt pedepsiti imediat din punct de vedere social. Și chiar să contribuie la acest proces in informațiile furnizate de sondajele de opinie și mass-media. Un astfel de proces de conditionare  este descris în termeni tehnici ca mesajul care ajunge la organele de simț ale persoanei care urmează să fie influențate. 

Totul face parte din procesul influentei  opiniei creat în Tavistock . Unul dintre experții în sondaj de opinie publică este Daniel Yankelovich , un membru al Comitetului de 300 și șeful companiei Yankelovich , Skelley and White . Yankelovich nu ezita să spună studenților săi că sondajele sunt instrumente pentru a schimba opinia publică . Dar ideea nu ii apartine ; ea a fost inspirata de cartea lui Daniel Naisbitt –Trend Report , scris la comanda   Clubului de la Roma . Aceasta carte descrie Naisbett  descrie toate  tehnicile  construite de formatorii de opinie publică în conformitate cu ordinele Comitetului de 300 . 

manipulare4

Oamenii de stiinta implicati  în procesul de conditionare sunt numite  ingineri sociali sau savanti ai stiintelor noi sociale si joacă un rol important și de multe ori nebanuit  in tot ceea ce vedem , auzim și  citim . Inginerii sociale ai școlii vechi au fost Kurt K. Lewin , Hadley Cantril , Margaret Meade , Derwin Cartwright și Lipssitt Lewis , care cu John Rawlings Reese , au format coloana vertebrală ai  noilor specialiști de stiinta de la Institutul de Tavistock . În timpul celui de-al doilea război mondial , mai mult de o sută de cercetatori a lucrat sub conducerea lui Kurt Lewin , care a copiat  loial metodele adoptate de Reinhard Heydrich șef al SS.  După cum știm , OSS ( Office of Strategic Services-Biroul de Servicii strategice ) , a fost predecesorul CIA și sa bazat pe metodologia nazista Heydrich.

Guvernele din Marea Britanie și Statele Unite ale Americii  au pregătit din timp  aparatul prin care să urmeze linia Noii Ordini  Mondiale , posibil să se implementeze doar prin materializarea unei rezistențe mici și simbolica a  omenirii . Aceasta masina functioneaza din 1946 și în fiecare an aduce noi imbunatatiri .

De exemplu, înainte de intrarea  SUA in al doilea război mondial, americanii au fost conditionati sa se uite la Germania sau Japonia, ca inamici periculoși, care urmau să fie opriti cu orice preț. Pe baza informațiilor prin care au fost pacaliti, americanii s-au convins că inamicii au fost într-adevăr  Germania și Japonia, a fost cel mai sigur mod de a-i determina să ignore inamicul real. Mai recent, am văzut modul în care procesul de conditionare Tavistock, când americanii au fost din nou condiționati de a percepe Irakul ca o amenințare și Saddam Hussein ca dușman personal al SUA. Acest lucru sa întâmplat atunci când George Bush (subordonat Comitetului de 300) au primit ordin să atace Irakul. În două săptămâni, folosind mass-media, nu numai în Statele Unite, dar cea mai mare parte a  opiniei publice a devenit împotriva Irakului. Acelasi fenomen cuentuziasmul din jurul lumii împotriva Iranului. Evenimentul catalizator a fost întotdeauna un fel de “șoc viitor”. Demolarea deliberată a celor două turnuri ale World Trade Center din  SUA, pentru a crea pretextul pentru invazia Irakului este similar cu punerea în scenă a Pearl Harbor, care le-a dat pretext pentru a ataca Japonia. Aici vedem cum istoria se repetă, iar oamenii orbiți de manipulare și programare par să nu învețe nimic.

Cea mai gravă amenințare de manipulare este împotriva libertății individuale și colective a umanității. Odată cu apariția experimentelor Guvernului Mondial Unic și Noua Ordine Mondiala va fi implementat cu o rază lungă, cu scopul de a eradica in mintea omului, trup și suflet dorința de libertate. Atacul împotriva sufletului constă într-o serie de experiențe teribile, fiind în curs de dezvoltare, aplicat până în prezent pe o scară mai mică, în locuri cum ar fi Spitalul Naval Bethesda și închisoarea Vacaville California. Libertatea este un drept fundamental primit de la Dumnezeu, iar cei care cred că sunt conducătorii acestei planete au căutat întotdeauna să submineze. Cu toate acestea, nevoia de libertate fiecărei ființe umane este atât de mare, că până în prezent nici un sistem n-a reușit să o rupă din  inima . Experiențele care au avut loc în Uniunea Sovietică, Marea Britanie și SUA, de a adormi dorința de libertate a ființelor umane, s-au dovedit incapabili de succes până în prezent.   

Sursa: http://moutonsmomin.blogspot.fr/2010/09/institut-tavistock-lhistoire-secrete-de.html

About discretia

anonim e bine,caci in ochii providentei nimeni nu e anonim
This entry was posted in Non classé. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.