Vitamina B pune capăt pierderii de memorie într-un studiu britanic

O simplă pilulă de vitamina ar putea împiedica milioane de oameni să sufere agonia bolii Alzheimer.
Tableta, care costă doar 10 pence pe zi și constă din trei suplimente de vitamina B, reduce contracția creierului asociată cu pierderea memoriei cu 500%.
Cercetătorii de la Universitatea Oxford din spatele acestui studiu de referință au spus că au oferit “prima rază de speranță” în lupta pentru un medicament care încetinește sau oprește dezvoltarea bolii. Alzheimer.
Cu alte forme de demență, mai mult de 800.000 de britanici au găsit viață, iar numărul de cazuri este de așteptat să se dubleze într-o generație.
Nu au fost efectuate studii clinice cu succes și, cu aproximativ 500 de cazuri noi de Alzheimer diagnosticate în fiecare zi în Marea Britanie, orice lucru care ar putea întârzia dezvoltarea bolii ar putea îmbunătăți viața a milioane de oameni.
Descoperirea se bazează pe un compus numit homocisteină, prezent în mod natural în organism și legat de niveluri ridicate de pierdere a memoriei și de boala Alzheimer.
Vitamina B este cunoscută pentru a descompune homocisteina. Cercetatorii au decis, prin urmare, sa stabileasca daca acordarea de vitamina pacientilor ar fi bine pentru memorie.
În colaborare cu colegii norvegieni, echipa Oxford a recrutat 270 de pensionari care suferă de ușoare imperfecțiuni de memorie care ar putea fi un precursor al bolii Alzheimer.

Cunoscută ca insuficiență cognitivă ușoară sau MCI, afectează unul din șase britanici de peste 70 de ani sau 1,5 milioane de britanici.

Jumătate dintre persoanele cu MCI vor dezvolta demență în termen de cinci ani de la diagnosticare. Jumătate dintre participanții la studiu au luat o tabletă de vitamina B pe zi timp de doi ani.
Tabletele conțineau doze foarte mari de vitamine B6, 9 și 12.
De exemplu, cantitatea de vitamina B12 a fost de 300 de ori mai mare decât ceea ce s-ar putea obține doar prin consumul de banane, carne, cereale integrale, fasole și alte alimente bogate în vitamine.
Ceilalți au luat zilnic o pastilă falsă fără ingredient activ.
Testele creierului au fost făcute pentru a vedea dacă pilula a redus contracția creierului care apare în mod natural cu vârsta și accelerează pierderea memoriei.

Vitamina B a redus retragerea cu 30% în medie, spune ziarul PLoS ONE.
La începutul studiului, printre cei cu cea mai mare cantitate de homocisteină din sânge, îngustarea a fost redusă la jumătate și, într-un caz extrem, a fost împărțită la cinci.
Cei cu cea mai mică rată de îngustare au avut mai mult succes în testele de memorie și, în unele cazuri, capacitatea lor de a-și aminti liste a fost la fel de bună la sfârșitul procesului ca la început.
Profesorul David Smith, unul dintre liderii studiului, a spus: “Acest rezultat este frapant si dramatic. Sperăm că acest tratament simplu și sigur va întârzia dezvoltarea bolii Alzheimer în multe persoane cu probleme ușoare de memorie. ‘
Profesorul Helga Refsum, co-cercetator, a adaugat: “Aici avem o solutie foarte simpla: da vitamine si par sa protejezi creierul”.
Rezultatele sugereaza ca un cocktail de vitamine de baza poate da rezultate care au evitat companiile farmaceutice, in ciuda miliardelor de kilograme cheltuite pe medicamente experimentale pentru tratamentul dementei.
Profesorul Smith a spus: “Acesta a fost un studiu care modifica boala. Toate celelalte încercări de a modifica boala au eșuat. Ceea ce putem spune este că este primul care arată o strălucire de speranță și de succes. ‘
Profesorul planifică un studiu mai amplu pentru a determina dacă cocktail-ul cu vitamine are un efect asupra debutului bolii Alzheimer.
În cazul în care procesul este reușit, dozele mari de vitamina B pot fi prescrise pe scară largă pentru persoanele cu o pierdere ușoară de memorie în mai puțin de cinci ani.
Cei care nu vor să aștepte pot să-și facă propriul cocktail de vitamine cu suplimente de vânzare la magazinele de sănătate.

Dar cercetatorii subliniaza ca oamenii nu ar trebui sa o faca fara a se consulta in prealabil medicul.
Dozele mari de vitamine pot declanșa cancer și sunt cunoscute pentru a combate cancerele existente. Aceștia pot reacționa și cu medicamente cum ar fi artrita și psoriazisul.
În ciuda acestui fapt, profesorul Smith a spus că nu va ezita să ia cocktailul de 20 mg vitamină B6, 0,8 mg vitamină B9 sau acid folic și 0,5 mg vitamina B12 , el însuși, dacă ar fi fost diagnosticat cu MCI.
Trustul de cercetare al Alzheimer, care a finanțat parțial studiul, a declarat că o întârziere de cinci ani în debutul bolii Alzheimer ar putea reduce la jumătate numărul de decese.
Rebecca Wood, director executiv al asociației, a declarat: “Acestea sunt rezultate foarte importante.”
Societatea Alzheimer a rezervat o primire prudentă cercetării. Profesorul Clive Ballard a spus: “Ar putea schimba viața a mii de oameni expuși riscului de demență. Cu toate acestea, studiile anterioare privind vitaminele B au fost foarte dezamăgitoare și nu vrem să creștem încă așteptările populației. ‘
● Oamenii de stiinta americani au dezvoltat un medicament care poate lupta impotriva depozitelor lipicioase care blocheaza creierul pacientilor cu boala Alzheimer. Experimentele cu mouse au niveluri reduse ale unui compus cheie in formarea placii fara nici un efect secundar, a raportat revista Neuron.

Sursa/: https://www.dailymail.co.uk/home/search.html?s=y&authornamef=Fiona+Macrae

About discretia

anonim e bine,caci in ochii providentei nimeni nu e anonim
This entry was posted in Non classé. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.